Zaista poseban čokoladni kolač

čokoladno savršenstvo

Kada sam već napravio novu kategoriju „deserti“, red je da u njoj svoje mesto dobije kolač kakav se ne proba često.

čokoladno savršenstvo
čokoladno savršenstvo

U pitanju je čokoladni kolač u beogradskom restoranu Žabar koji po mojim standardima zaista nema pravu konkurenciju u gradu (mada čokoladna torta na Starom pingvinu i „bomba“ iz poslastičarnice Mamma’s Biscuit House svakako padaju na pamet kao vrlo ozbiljna konkurencija), a ni šire.

čokoladno savršenstvo
čokoladno savršenstvo

Služi se na velikom tanjiru, posut kakao prahom sa izuzetno malom količinom cimeta koji se u tragovima oseća u svakom zalogaju i dodatno povećava uživanje. Sam kolač se sastoji od debljeg gornjeg sloja koji će bez sumnje potpuno oduševiti svakog pravog ljubitelja čokolade. Izvanredno kremast i vrlo kompaktan, prosto traži da svaki zalogaj polako skidate sa viljuške i što je duže moguće uživate u ukusu belgijske čokolade. Tu je i tanki sloj testa sa sitno seckanim lešnicima koje je toliko vazdušasto i kremasto da se gubi granica između fila i testa, a rezultat je zaista bez premca.

Ovakvo savršenstvo svakako ne zahteva preporuku, znate šta vam je činiti 🙂

čokoladno savršenstvo
čokoladno savršenstvo

Restoran Žabar, Kej oslobođenja bb, Beograd, http://www.zabar.rs/

0 Comments

  1. Upozorenje: ovaj kolač je za ozbiljne čokoladomane! A s ozbirom da je to ipak nisam, tako nisam ni uspela da ga savladam celog, pa mi Bojan sa zadovoljstvom malo pomogao!

Submit a comment